L'ADAPTACIÓ A L'ESCOLETA

Categoria: INFORMACIÓ FAMÍLIES Publicat el Dijous, 17 Novembre 2016

INICI DE CURS A L’ESCOLETA

L’Escola Infantil Municipal Ses Canaletes ha iniciat el curs 2016-2017 amb un total de 67 alumnes d’entre 4 mesos i 3 anys. S’han pogut crear 6 grups repartits de la següent manera: 1 grup de nadons (nascuts al 2016) , 3 grups de 1-2 anys (nascuts al 2015), i 2 grups de 2-3 anys (nascuts al 2014).

 

   GRUP NADONS CARAGOLS  

                        GRUP 1-2 ANYS CUQUETS

  

        GRUP 1-2 ANYS PORIOLS       

 

                   GRUP 1-2 ANYS PEIXOS

 

GRUP 2-3 ANYS PAPALLONES

 

 GRUP 2-3 ANYS FORMIGUETES

 

En els mesos de setembre i octubre l’escola viu un període d’adaptació. El començament a l’escola infantil suposa per a l’infant un canvi important, ja que implica la separació, per unes hores, del món familiar. Però aquest període no significa només trobar-se en un espai diferent, perquè el nen veurà modificat el seu rol, coneixerà altres adults i altres infants amb qui s’haurà de relacionar, s’haurà d’adequar a un altre ritme i horari, etc.

Aquesta nova situació provocarà en el nen sentiments d’inseguretat, d’abandó, d’angoixa i por, que donaran lloc a múltiples reaccions. Les reaccions més comuns que ens podem trobar durant el període d’adaptació són les següents:

  • Plors: de pena, de ràbia, d’incomprensió, d’impotència davant sa nova situació. Hi ha infants que no ploren, però sí ho fan quan la mare o el pare apareix.
  • Necessitat de contacte continuat amb l’adult (agafar la mà, estar damunt, al costat, …)
  • No acceptació del contacte amb l’adult.
  • Dormir més del normal.
  • Vòmits quan arriba.
  • S’atura a un lloc i no es mouen en tota l’estona.
  • S’agafen a un objecte que porten de ca seva.

Davant aquesta situació l’infant necessitarà que els adults li ofereixin una gran comprensió i ajuda. Hem de ser conscients que no podem establir un temps de consecució de l’adaptació, perquè cada nen té un ritme i unes circumstàncies personals pròpies.

 

 

L’EQUIP EDUCATIU

ESCOLA INFANTIL MUNICIPAL SES CANALETES.

 

Vist: 220